Kína     Lengyelország     Olaszország     Románia     Thaiföld    
UtazásiIroda.hu  |  Úticélok  |  Kína  |  Kína és a titokzatos Tibet


KÍNA ÉS A TITOKZATOS TIBET
14 nap / 11 éjszaka  |   utazás repülővel  |     |  Tdm Travel
nyomtat      elküld
Érdeklődés esetén kérjük hivatkozzon a következő azonosító számra: 14091.


Program leírás

1. nap:
Budapest-Peking/Beijing
Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással Beijing-be.

2. nap:
Peking
Érkezés a kínai fővárosba, Pekingbe a reggeli órákban. Transzfer a szállodába, vacsora.

3. nap:
Peking
Városnézésünk során végigsétálunk a Mennyei béke téren (Tiananmen tér), mely nevét a teret északon határoló és azt a Tiltott Várostól elválasztó Mennyei béke kapujáról kapta, 440 000 m²-es területével a világ legnagyobb tere. Peking központjában felfedezzük a Világörökséghez tartozó Tiltott várost , mely a kínai Ming és Qing dinasztia császárainak volt az otthona valamint a legnagyobb, legépebb császári palota épületét, melyet bravúrosan mutattak be az Utolsó császár című, 9 oszkárral jutalmazott nagy sikerű filmben is. A Tiltott Város majdnem 500 éven keresztül adott otthont a kínai császároknak és udvartartásuknak. Itt zajlottak a császári ceremóniák és itt születtek a birodalmi fontosságú politikai döntések. Ebéd után a Kunming, azaz Hatalmas fényesség tava partján elterülő palota-együtteshez, a Nyári Palotába látogatunk, melyet a Qing-dinasztia császára, Qianlong - hogy kifejezze anyja iránt érzett háláját - az anyacsászárnő 60. születésnapjára kezdte építeni 1750-ben. A palota kertje 1998 óta az UNESCO Világörökség része, Kína legépebb, legnagyobb méretű császári kertje, amely fontos helyet foglal el a világkertészet történetében. Programunk hajózással folytatódik a csodálatos Kunming tavon.Vacsora a szállodában.

4. nap:
Kínai Nagy Fal
Reggeli után utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, melyről úgy tartják "addig nem láttuk Kínát, míg a Kínai Nagy Falat fel nem keressük" illetve a kínaiak filozófiája: "Látni a Nagy Falat és utána meghalni". A világ hetedik csodájaként nyilvántartott Nagy Fal a világ legrégibb és legnagyobb katonai védelmi építménye, 2000 éves múltra tekint vissza és több mint 7 ezer kilométer hosszan húzódik Észak Kínában. A ma is látható Nagyfal az 1368 és 1644 között urakodott Ming dinasztia idején épült . Ez a Nagy Fal az északkelet-kínai Liaoning tartományból, a Yalujiang folyó partjától indul, kilenc tartományon, tartományi városon és autonóm területen át, egészen Gansu tartományig húzódik, majd végül a Gobi sivatag homokjában vész el. A falak mentén végigsétálva gyönyörködhetünk a fantasztikus panorámában, majd délután a 2008-as Olimpia helyszínére látogatunk, ahol megtekintjük a "Madárfészek" stadiont és kívülről láthatjuk a legendává vált Water Cube-ot. Este ízletes pekingi kacsa vacsora.

5. nap:
Peking
Az 1406-1420 között épült Mennyei Béke templomához látogatunk, ahová a Ming-dinasztia és a Csing-dinasztia uralkodói minden évben ellátogattak ide, hogy egy ceremónia keretében jó termésért imádkozzanak. Ebéd majd délután látogatás a Beijing-i állatkertben ahol megnézzük a híres pandákat. Ezt követően riksával utazunk végig a Hutongs negyeden vissza a szállodába.

6. nap:
A világ teteje, Tibet
Transzfer a repülőtérre. A Konggar reptérre érkezésünk után transzfer Tibet fővárosába, a 3800m magasan fekvő Lhasa-ba. Transzfer a szállodába.

7. nap:
Lhasa
Mai programunk a Tibet jelképének számító Potala Palota épületének megtekintésével kezdődik, mely 1959-ig, Kína tibeti megszállásáig volt a Dalai Láma székhelye volt. A Potala-palota (Buddha hegye) hatalmas épületkomplexuma a sziklás Vörös-domb tetején, 3630 méteres magasságban áll. A lhászai városközponttól nyugatra helyezkedik el, 13 emeletes építmény, magassága megközelítőleg 118 méter, összterülete 130 ezer négyzetméter, és állítólag pontosan 999 szobából áll. A Potala egykor a tibeti kormány székhelye és az ország vezetőjének, a Buddha reinkarnációjának tartott s ezért istenként tisztelt Dalai lámának a rezidenciája volt. Az UNESCO 1994-ben a Világörökség részének nyilvánította, mivel "egyszerre erőd, templom, kolostor és iskola, a régió politikai és vallási életének epicentruma, a tibeti művészet magas színvonalának csodálatos példája.E rendkívüli építmény köré az idők során számtalan legenda szövődött, amelyek kialakulásához hozzájárult a palota csodálatos fekvése és elzártsága. Ebéd előtt sétálhatunk a Barkhon utcán ahol láthatjuk a tibetiek nyüzsgő életét, a zarándokok kígyózó sorait. A kis üzletekben tibeti szobrokat, textíliákat, jak gyertyákat, füstölőket, harangokat vásárolhatunk, majd látogatás a Jokhang templomban, mely Tibet egyházi központja.

8. nap:
Drepong kolostor-Xi'an
Reggeli majd a Lhasa városától 5km-re fekvő Drepong szerzetes kolostorok meglátogatása, mely valaha a világ legnagyobb kolostora volt, egykor 10.000 szerzetesnek is otthont adott. Transzfer a repülőtérre utazás Xi'an , mely 1000 éven keresztül volt Kína fővárosa.

9. nap:
Xian
Egész napos városnézés Xian-ban. Megtekintjük a híres Vadludak kis pagodáját, mely 589-ben épült, a Sui dinasztia idejében, majd a világhírű "Agyag Hadsereg" megtekintése következik. Csin-Si Huang-Ti császár legendás mauzóleuma, arról nevezetes, hogy több ezer életnagyságú terrakotta fegyveres katona és ló őrzi. Keletkezésükhöz több legenda is kapcsolódik.A sírhely 36 éven keresztül készült, a világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, külön-külön arcvonásokkal rendelkező katonái hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben. Vacsora után a Tang Dinasztia show megtekintése.

10. nap:
Xian-Shanghaj
Megtekintjük a régi városfalat, mely a XIV.században épült, majd utazás repülővel Shanghaj-ba, Kína második legnagyobb városába. A halászattal és textiliparral foglalkozó kisváros a 19. század közepétől indult gyors növekedésnek. Shanghaj ma Kína egyik legfejlettebb, legszebb városa. Nevezetes dinasztiáiról, történelméről és kulináris művészetéről. Transzfer a szállodába, vacsora.

11. nap:
Shanghaj
Reggeli után egésznapos városnézére indulunk. Látogatásunk a Yu kertekkel (Örömök kertje)kezdődik.A jellegzetes kínai park gyönyörű pavilonokkal , a kis tavakon átívelő hídakkal ékeskedik. Látogatásunk az óvárosban folytatódik. Sanghajban kevés régi emlék látható. A legtöbb épület a 19. század, még inkább a 20. vagy 21. század építészetét dicséri. Látogatás a Jade Buddha templomban. Az óváros északnyugati részén álló templomot két Burmából hozott, egy-egy hatalmas jádekőből kifaragott (ülő és fekvő) Buddha tiszteletére alapították a 19. század végén.Ebéd után a város egyik legmagasabb épületéhez , Pudong Parkban található Kelet Gyöngye tévétoronyhoz látogatunk. Ma már mintegy négyezer felhőkarcoló van Sanghajban, több, mint New Yorkban. Megismerkedünk Sanghaj Wall Street-jével, a Bund-dal majd transzfer a szállodába.

12. nap:
Suzhou
Egész napos kirándulás "Kelet Velencéjébe", Suzhou-ba, Kína egyik legősibb városába. Suzhou máig megőrizte eredeti felépítését, ami nemcsak Kínában, de az egész világon is ritkaságszámba megy. Suzhou óvárosa és festői szépségű kertjei egyaránt a kulturális és a szellemi világörökségek közé tartoznak. Felejthetetlen hajókirándulás a Grand Canal-on, majd ebéd után egy jellegzetes kínai kert megtekintése, mely a Qing dinasztia idejében létesült, vacsora a szállodában.

13. nap:
Shanghaj-Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrendszerint.

14. nap:
Budapest
Érkezés a délelőtti órákban.

Szálloda leírás

Hotel 4****

Ellátás: félpanzió

Részvételi díjak

Ár lekérésre

Jelenleg nincs rendszerünkbe feltöltve az adott szolgáltatásra érvényes ár, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésére s adnak bővebb információt!

Az ár tartalmazza:
 • utazást repülővel
 • szállást 4****-os Hotelekben
 • félpanziós ellátást
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illetéket
 • vízumot
 • BBP biztosítást
 • sztornó biztosítást


Kiegészítő információk

Vízumfeltételek:
 • turista vízumhoz (L vízum): vízumigénylő formanyomtatvány, útlevél, 1 db színes igazolványkép, hotelszoba-foglalás visszaigazolása, kifizetett, előre megvásárolt retúr repülőjegy
 • az útlevélben 2 teljes üres oldal feltétlenül álljon rendelkezésre!
 • tibeti belépési engedélyhez szükséges: az érvényes kínai vízum megléte után kérvényezhető, melyhez a további adatok szükségesek: az utas lakcíme, születési dátuma, foglalkozása/végzettsége szükséges. A tibeti belépési engedély elkészítési ideje min. 10-15 nap, így a kínai vízumügyintézéssel együtt cca.1 hónapot vesz igénybe. Valamint a Tibetben lévő magaslati levegő miatt a szív- és érrendszeri panaszokkal rendelkezőknek, ill. 45 éves kor felett ajánlott az orvosi vizsgálat.

Kínába utazáshoz előre kiállított vízumra van szükség, amelynek feltétele, hogy a visszautazáshoz számított 6 hónapon belül legyen érvényes az útlevél, továbbá szükség lesz egy színes igazolványképre és a kitöltött, eredetiben aláírt vízumkérő lapra.
Kiemelt ajánlatok
LEGFRISSEBB AJÁNLATOK
Thaiföld
14 nap / 11 éjszaka

Szervező: Ab Agro Utazási Iroda
399 000 Ft/fő-től
MSC Divina - Mediterrán hajóút Velencéből
9 nap / 7 éjszaka
2019. május 24.
Szervező: Chemol Travel
277 000 Ft/fő-től
Rómát látni kell!
4 nap / 3 éjszaka
legközelebbi indulás: 2019. február 01.
Szervező: Nagyutazás.hu Online Kft
65 000 Ft/fő-től
Hajóval a Vaskapuhoz
5 nap / 4 éjszaka
legközelebbi indulás: 2019. május 10.
Szervező: Hon Tours Utazási Iroda
122 800 Ft/fő-től
Krakkó-Zakopane (Wieliczka, Ausc
4 nap / 3 éjszaka
legközelebbi indulás: 2019. március 14.
Szervező: Vivaldi Travel Utazási Iroda
45 900 Ft/fő-től
AKCIÓS UTAK
KERESÉS
BELÉPÉS


HÍRLEVÉL

html (képek is)
txt (csak szöveg)
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Ha kérdése van:
(06-1) 371 2191
(06-30) 343 4343

info@utazasiiroda.hu
A kártyás fizetés szolgáltatója:

PayU Vásárlói tájékoztató